Otto Henrik Nordenskjöld

Godsägare. Blev högst 82 år.

Far:   Harry Nordenskjöld (1871 - 1922)
Mor:   Edla Ottonie Nordenskjöld (1872 - 1939)

Född:   1896-09-24 Fårebo säteri, Misterhults sn
Död:   1978 Fårebo säteri, Misterhults sn


Familj med Bergliot Maria Håkansson (1906 - 2005)

Noteringar
En vårdag år 1791 svepte en saltmättad vind in på Fårebo, då sjöhjälten från det berömda slaget vid Hogland, viceramiralen Otto Henrik Nordenskjöld och hans högättade grevinna Beata Jacquette Wrangel af Sauss, flyttade in. De satte genast igång med upprustningen av säteriet och hade inom några år förvandlat det till en mönstergård.När man sätter deras spännande förfäder under luppen, hittar man en vibrerande krigargen och ett imponerande galleri av amiraler och fältmarskalkar, men även ett gott parti kungar och drottningar. Grenarna sträcker sig genom toppskiktet av svensk högadel och ätterna Wachtmeister, Stenbock, Oxenstierna, De la Gardie, Brahe, Banér, Bielke och Sture ända ner till vikingatiden och källhistorikens gryningsdimmor.

Släkten Nordenskjöld blev under 1800-talet ingift i den ärbara ätten Hammarskjöld, som ägde Fårebo på 1600-talet, och därmed var ätterna sammanlänkade.

Observera att släktkrönikan är under uppbyggnad och inte är komplett (jag har ej tagit med syskon och eventuella omgiften bland ätten Nordenskjölds förfäder). Allt är sammanställt av Mattias Loman i januari 2010.

Maila mig om du har några frågor eller synpunker kring forskningen: mattias.loman@bredband.net
<< Startsida
Skapad av MinSläkt 3.6
(Oregistrerad programkopia)